Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Cheesecake με μαρμελάδα Σμέουρο


Το mariehealthsecrets δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες και τα αγνά υλικά, για να είναι το αποτέλεσμα κάθε συνταγής το γευστικότερο! Ανακαλύψαμε το μπακάλικο root 56 και δοκιμάσαμε τη μαρμελάδα σμέουρο με κρεμ κασίς... τη χρησιμοποιήσαμε στο πιο ελαφρύ cheesecake που θα μπορούσε να γίνει και το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο!
Ευχαριστούμε τον κ.Θανάση, ο οποίος ευγενικός και πρόθυμος μας ξενάγησε σε ένα μπακάλικο διαφορετικο από τα υπόλοιπα... Ένας χώρος ξεχωριστός, ο οποίος έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι, αγάπη και σεβασμό στον πελάτη, για να του προσφέρει ότι πιο αγνό και γευστικό από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδος! Αξίζει μια επίσκεψη, θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ευχαριστούμε πολύ root 56 !


Υλικά

Για τη βάση μπισκότου
1 1/2 πακέτο πτι-μπερ ολικής άλεσης
250 γρ. βούτυρο με ελαιόλαδο


Για την κρέμα
200 γρ. τυρί κρέμα ελαφρύ
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
5 κουταλιές μέλι
Χυμό από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι
Μαρμελάδα σμέουρο με κρεμ κασίς ( μπορείτε να τη βρείτε στο root 56 )

Εκτέλεση
Βάζετε τα μπισκότα στον πολύκοφτη και τα τρίβετε μέχρι να γίνουν πούδρα. Λιώνετε το βούτυρο και τα αναμιγνύετε μαζί με το μπισκότο, μέχρι να γίνει μια ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τσέρκι και την ψήνετε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όταν ψηθεί την αφήνεται να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα τυρί και το μέλι, αφού το έχετε ζεστάνει λίγο για να μπορεί να ανακατευτεί πιο εύκολα. Συνεχίζετε με το γιαούρτι και σιγά-σιγά το λεμόνι. Τοποθετείστε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα και αφού κρυώσει η βάση και η κρέμα την απλώνετε ομοιόμορφα. Στο τέλος απλώνετε τη μαρμελάδα και είναι έτοιμο!!!

Το root 56 μπορείτε να το βρείτε  Περικλέους 56, στο Χολαργό. τηλ. 2114090732

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά Ψυχοκινητικής

 Π ρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά ψυχοκινητικής από την αίθουσα φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά!!...